Šogad man nedaudz aizgāja ciet uz burkošanu. Tādas mērces, šādas, gurķi tādi un šitādi. Izmēģināju arī šādus kāpostu salātus, kuri izrādījās pārsteidzoši labs variants ikdienas slinkuma lāpīšanai. Garšo kā nesen svaigi gatavoti, kāposti kraukšķīgi (vismaz šobrīd vēl), kopā tiešām labi viss.
Nāksies man gan atkāpties no sava principa likt noteiktus daudzumus un pēc iespējas precīzāk visu, bet nu šis bija tāds atlikumu burkojums. No boršča sagatavēm palikušie kāposti, daži pārauguši gurķi, pāris paprikas, viens nabaga sīpols, apvītušie zaļumu atlikumi.. Tāpat arī pasterizējot ne pārāk sekoju līdzi, lai būtu tie 80-85C.
Kāpostu salāti ziemai
DrukātSastāvdaļas
- Salātiem: Kāposti, burkāni, paprika, gurķi, sīpols (pēc izvēles), dilles, pētersīļi
- Marinādei: uz 1l ūdens 2ēdk sāls, 4-5 ēdk cukurs, 1/2ēdk etiķa esence
- Uz katru burku: 1gb ķiploka daiviņa, 3-5 melno piparu graudi, 2ēdk eļļa
Gatavošana
Par proporcijām: kāposti veido pamatmasu, pārējais dod garšu. Man uz aptuveni 1-1.5kg kāposta bija 5 īsie lauka gurķi, 2 nelielas paprikas, divi lieli burkāni, viens neliels sīpols, pāris ēdamkartotes kapātu zaļumu (dilles un pētersīļi).
Visu griež/rīvē/smalcina garenās smalkās skaidās, vienīgi gurķus ripiņās. Samaisa un kārtīgi pieblīvējot pilda burkās.
Katrai burkai virspusē liek ķiploka daiviņu, piparus, uzlej eļļu.
Marinādes sastāvdaļas uzvāra, vārošu lej burkās, uzliek vāciņus, bet neaizskrūvē.
Liek pasterizēties 85C: 0,7l burkas 9 minūtes, 1l burkas - 13 minūtes. Burkas aizskrūvē un uz 15minūtēm apgāž otrādāk. Pēc tam atdzesē un novieto glabāšanai.
Nav komentēts