Šis ir viens mega sulīgs un gards variants. Te faktiski ir bāzes recepte, ko katrs pats saprātīgās devās var papildināt ar dažādām piedevām – vēl sieru, zaļumiem, paprikas/kukurūzas/citu dārzeņu gabaliņiem, žāvētu šķiņķi utml
Pasniegt bumbiņas var dažādi improvizējot – pirmajā dienā, svaigas un mīkstas tieši no krāsns kā kotletītes, otrajā dienā vai izņemtas no saldētavas un atlaidinātas tās forši ir izsildīt mērcē – piena, siera, tomātu-dārzeņu, kādā paprikas lečo, ātri apcept ar kādu stir-fry mērci, “vieta jūsu fantāzijai” 😉
Izveidojot tās mazākas, būs lieliska uzkoda ballītei pasniedzot ar dažādām aukstajām mērcēm.
Kopumā no dotajiem daudzumiem sanāca precīzi 70 bumbiņas. Vistas šķiņķus nevajadzētu aizstāt ar fileju, citādāk gala rezultāts būs sauss un ne tik labs.
Vistas un cūkas gaļas bumbiņas cepeškrāsnī
DrukātSastāvdaļas
- 500g malta cūkgaļa
- 1kg malti vistu šķiņķi bez ādas
- 200ml panko rīvmaize
- 1gb neliels sīpols, smalki sakapāts
- 3gb olas
- 1/2 ēd.k. sāls
- 1/5tk malti melnie pipari
- 1/2tk ķiploku pulveris
- 5 ēd.k. tomātu mērce
Gatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc, samīca viendabīgā mīklā un atstāj uz 30min atpūsties.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200C. Cepamās plātis izpūš ar pretpielipes (non-stick) aerosolu.
Ņem nelielas piciņas gaļas masas, saviļā lodītēs, un izkārto uz pannas.
Cep 15-20 minūtes.
Piezīmes
Izceptas droši var atdzesēt un saldēt.
Nav komentēts