Sensenos laikos, tik senos laikos kā 2011.gads, es kādā janvāra dienā publicēju ļoti klasiskas maltās gaļas mērces recepti. Tajā bija gan sīpoli, gan divu veidu krējumi, tāpat kā tradicionālā miltu karote. Gardi un sātīgi. Tieši tā, kā mamma iemācīja.
Tad es pat nenojautu, ka nepilnu gadu vecais mazulis piecus gadus vēlāk maltās gaļas mērci atzīs par vienu sev vismīļākajiem ēdieniem. Un būs gatavs to palūgt arī tad, ja esmu iecerējusi gatavot ko citu. Slinkums un vēlme ietaupīt laiku gatavojot vairāk par vienu ēdienu vakariņām, ir likuši šo recepti vienkāršot līdz īstenam sliņķu variantam.
Tagad tajā atrodamas tikai četras sastāvdaļas, bet es esmu sapratusi, ka maltā gaļa patiešām nav jāvāra TIK ilgi.
Ātra maltās gaļas mērce
DrukātSastāvdaļas
- 300g maltā gaļa (cūkas, liellopa, jēra)
- 1ēd.k. Svaneti sāls
- 200ml saldais krējums
- 1ēd.k. eļļa vai sviests
Gatavošana
Pannā sakarsē taukvielas. Malto gaļu liek pannā un, ar lāpstiņu vai karoti to piespiežot un "drupinot", cep. Šajā posmā no tās izdalīsies nedaudz (vai daudz, tas atkarīgs no gaļas kvalitātes un treknuma) sulas.
Uzkaisa garšvielu, un, turpina maisot cept, līdz viss šķidrums novārījies.
Pielej saldo krējumu, samazina karstumu, un turpina karsēt līdz krējums burbuļo un ir nedaudz sabiezējis.
Piezīmes
Svaneti jeb Svānu sāls ir Gruzijas garšviela, kas tiek gatavota saberžot vairākus garšaugus ar sāli. Tā ir gandrīz vai universāla un derēs jebkuram gaļas ēdienam: sautējumam, zupai, marinādēm. Tomēr jāņem vērā, ka tikpat viegli to ir pārdozēt, tādejādi pārsālot ēdienu. Papildus sāli noteiki nevajag likt.
Nav komentēts