Ļoti ātra marināde, kas ir vasaras vistas šašlika vienkāršota versija. Nekas sarežģīts, nekas neparasts. Kā radīts vēlam darbdienas vakaram, kad ir jau vēls un īpaši rosīties negribas.
Tiesa, zinot, ka vakarā nebūs laika neko darīt, jāatceras no rīta vistu iemarinēt.
Šoreiz biju izmantojusi sacivi – gruzīnu tradicionālā ēdiena garšvielu, kas ir ideāli piemērota jebkuram vistas ēdienam, lai iegūtu maigu, patīkamu garšu.
Majonēzē marinēta vistas fileja
DrukātSastāvdaļas
- 1kg vistas fileja
- 3 ēd.k. majonēze
- 1 ēd.k. sacivi garšviela
- sāls
Gatavošana
Vistas filejai nogriež tauku gabaliņus un plēvītes. Ja vēlas, sagriež 3-4 gabalos, uzreiz sadalot porcijās.
Vistu liek plastikāta maisiņā, pievieno pārējās sastāvdaļas, un to aizsien, cenšoties izspiest visu lieko gaisu.
Vistu caur maisiņu spaida, līdz visas satāvdaļas sajaukušās. Atstāj uz dienu ledusskapī marinēties.
Vakarā uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C.
Vistu izkārto viegli ieeļļotā cepamajā pannā/plātī, atstājot starp gabaliņiem nelielas atstarpes.
Cep 25-35 minūtes vidējā nodalījumā.
Pasniedz ar vieglām piedevām - lapu salātiem, rīsiem, griķiem, vai ko citu pēc izvēles.
Piezīmes
Sacivi garšvielu var aizstāt ar jebkuru citu pēc izvēles - adžiku, pesto, picas garšaugu maisījumu, sriracha mērci vai sinepēm. Šajā ziņā ir darbs fantāzijai, pieejamībai un gaumei.
Nav komentēts