Pusdienas un vakariņas

Viena katla spageti ar vistu

Spaggeti baltā mērcē, one pot ēdiens

Dažas pēdējās nedēļas ir bijušas vairāk kā noslogotas, tādēļ vakariņu gatavošana kļūst arvien īsāka un vienkāršāka. Šis ēdiens ir īsts sliņķu prieks vai, kā man to gribētos nodēvēt, – vecpuiša prieks.

Ir tāds stereotips, ka vecpuisis māk tikai izvārīt pelmeņus, makaronus un sardeles, ko apēst ar kečupu turpat TV priekšā, kāri uzdzerot alu. Šī recepte ir nedaudz sarežģītāka par iepriekšminētajiem pelmeņiem, toties ātra, no viegli pieejamiem produktiem.

Viena katla spageti ar vistu

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 300g iepriekš pagatavotas vistas (pēc izvēles - vārīta, sautēta, cepeša pārpalikumi, kūpināta, giross)
  • 300g spageti
  • 0.5l vistas buljons (der ar ūdeni atšķaidīts kubiņš)
  • 0.5l piens
  • 50g sviests
  • 4 daiviņas ķiploks
  • 200g rīvēts siers (Krievijas, Holandes, Gouda, Maasdamer utml)
  • sāls

Gatavošana

1

Katlā liek sviestu, izkausē.

2

Ķiploku nomizo un iespiež izkausētajā sviestā. Sautē ~1min, līdz tie kļūst mīkstāki, bet ne brūni.

3

Pielej buljonu, pienu, uz pusēm pārlauztus spageti. Visu maisot vāra lielā karstumā, līdz šķidrums gandrīz izvārījies.

4

Vistu saplucina vai sagriež nelielos gabalos. Pievieno spageti kopā ar rīvēto sieru.

5

Izmaisa, katlam uzliek vāku, karstumu samazina līdz mazākajam iespējamajam un atstāj uz 5 minūtēm, lai vista izkarst un siers izkūst. Ik pa brīdim visu apmaisa, jo šis ir laiks, kad viss var nedaudz pielipt katla dibenam).

6

Pirms pasniegšanas samaisa. Pasniedzot var papildināt ar pesto vai kādu citu mērci pēc savas gaumes.

Piezīmes

Vistu var aizstāt ar dažādiem citiem produktiem - saldētiem zaļajiem zirnīšiem, kurkurūzu un kubiņos sagrieztu papriku, vai svinīgākai reizei - jau gatavām lobītām garnelēm (saldētās nav jāatkausē, bet izmantojot tīģergarneles, tās rēķina nevis pēc svara, bet gabalos uz ēdāju), kūpināta laša gabaliņiem, zilo sieru. Variācijas, šķiet, ir bezgalīgas, atkarībā no gaumes, iztēles un piedevu pieejamības.

Viena_katla_spageti

Viena katla spageti ar vistu, pesto un Latvijas mazās alus darītavas “Malduguns” porteri “Pilota nakts”. Labs.

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt