Kēksi parasti ir sausi un drupeni, bet tikai ne šis! Biezpiens, karstumā kūstot, veido patīkami mitru, bet ne slapju, tekstūru.
Man patīk šim kēksam izmantot graudaināku biezpienu, kas cepot viss neizšķīst mīklā, bet atstāj arī nelielus cietākus graužamus gabaliņus. Ja šo mīklu cep apaļajā formā, un lieto smalkgraudu biezpienu, to var lieliski izmantot kā kūkas biskvītu.
Biezpiena kēkss
DrukātSastāvdaļas
- 500g biezpiens
- 200g cukurs
- 4 olas
- 450g milti
- 1tk cepamais pulveris
- 3 ēd.k. pūdercukurs (sijāts)
- 1 ēd.k. kanēlis
- 2-3 ēd.k. piens
- 1 tk vaniļas pūdercukurs
- Smalkais cukurs pārkaisīšanai
Gatavošana
Olas saputo ar cukuru līdz masa gaiša, cukurs izkusis.
Putojot pievieno miltus un cepamo pulveri.
Iedrupina biezpienu, izmaisa.
Liek ietaukotās formās un cep 200° ~40-50 minūtes. Gatavību pārbauda iedurot nazi vai kaliņu – ja mīkla nelīp klāt ir gatavs.
Pūdercukuru sajauc ar kanēli un vaniļas cukuru, pielej pienu, izmaisa līdz viendabīgai masai.
Kēksu vēl karstu pārsmērē ar kanēļa glazūras maisījumu (ja šķiet pa biezu, var pieliet vēl pienu), ļauj tai iesūkties, un pārkaisa ar smalko cukuru.
Piezīmes
No dotajiem daudzumiem sanāk divi kantainās (ķieģelīša) formas kēksi.
2 Komentāri
Inese
29/11/2020 at 18:36Manuprāt, milti par daudz. Mīkla sanāca ļoti bieza, ar rokām bija jāmīca. Kēks arī sanāca biezs un gumijots.
ieva
01/10/2021 at 14:21Paldies par receptem.