Klasiska mājas garša – šmorēta vistiņa, kartupelīši, bet viss pagatavots vēl ātrāk un tīrāk – vienā katlā.
Joprojām priecājos par vienas no Rimi akcijas labāko ieguvumu – WMF lielo sautējamo katlu. Perfekts – var apcept, sautēt, vārīt (un to visu vienā katlā, nesmērējot pannu). Tādēļ arī arvien biežāk izvēlos pagatavot vakariņas tieši tajā.
Biju ieplānojusi šmorēt vistas šķiņķīšus, bet gatavošanas laikā izvēloties starp pastu un kartupeļiem, atradās maisiņš ar mazajiem kartupelīšiem (skaitās kā jaunie vai cepamie nesezonā, bet vasaras sezonā noteikti jāizmanto vietējie jaunie kartupeļi). Tādēļ improvizēti tie tika iegatavoti tajā pašā katlā.
Vistas šķiņķīši ar kartupeļiem krējumā
DrukātSastāvdaļas
- 1kg maza izmēra kartupeļi ar plānāku mizu
- 1kg vistu šķiņķīši bez kauliem, bet ar ādu
- 1tk eļļa
- 2 lauru lapas
- 2-3 smaržīgie pipari
- 2 ēd.k. kapāts svaigs baziliks
- sāls, pipari
- 100ml skābais +100ml saldais krējums
Gatavošana
Vistas šķiņķus notīra, nosusina, apkaisa ar sāli un pipariem. Katru gabalu saritina rullītī, apsien ar kulinārijas striķi.
Sautējamā katlā-pannā uzkarsē eļļu, apcep sagatavotos rullīšus no visām pusēm brūnus. Izņem no pannas, noliek malā.
Katlā, no vistas iztecējušajos tauciņos liek nomazgātus kartupeļus, pārkaisa ar sāli un nedaudz apcep. Uzlej glāzi ūdens, abus krējumus, izmaisa. Pievieno garšvielas, ļauj visam uzvārīties, samazina karstumu līdz vidēji zemam.
Vistu šķiņķīšus atbrīvo no striķiem, izvieto krējumā virs kartupeļiem, katlu aizvāko un sautē 20-25 minūtes.
Nav komentēts