Ja nu gadās, ka mājās “atnāk” vesela neķidāta zivs, kaut kas ar to arī ir jāpasāk. Kas mājās ir vasarā? Zaļumi! Gan jau arī vienmēr ir ķiploks un citrons (nenoskārstai vajadzībai ;)).
Šis veids ir sens kā pasaule un derēs pilnīgi visām zivīm – upes, dīķa, jūras, okeāna, jo ir patiešām universāls garšas ziņā un vienkāršs gatavošanai.
Cepta vesela zivs ar zaļumiem
DrukātSastāvdaļas
- Zivs – izķidāta, notīrīta, bez galvas, spurām un astes,
- 1/2-2 citroni
- Pušķis dažādi zaļumi
- 1/2 galviņa ķiploks
- ēdamkarote eļļa
- 60g sviests
- sāls
Gatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200C.
Notīrītu zivi ierīvē ar eļļu no ārpuses un ar sāli no visām pusēm. Liek karstumizturīgā cepšanas traukā.
Citronu un ķiploku sagriež šķēlēs.
Paver zivs vēderu un izliek ar pusi no citrona šķēlēm, visus ķiplokus, ieliek zaļumu pušķi (negrieztu), pārliek ar sviesta piciņām.
Atlikušās citrona šķēles uzliek zivij virsū un liek cepties ~20 minūtes (neliela, 30cm garuma zivs) vai ilgāk, līdz gaļa, to pavelkot ar dakšiņu pie centrālās asakas, viegli nāk nost.
Nav komentēts