Mazi bērni te ēd, te neēd. Kaut kas viņiem garšo, bet no kaut kā kategoriski atsakās. Manam dēlam šķiet aršo viss no maltās gaļas – gan mērce, gan kotletes, bet visvairāk “mazās kotletītes”. Tās es kādā dienā uz ātro samaisīju no visa, kas trāpījās pa rokai, un izdevās tik labas, ka nākas atkārtot vēl un vēl.
Mazas un jaukas tās patiks ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, kā uzkoda ballītēs. Atšķirībā no parastajām jauktās vai cūkas maltās gaļas kotletēm, atdziestot tās joprojām ir mīkstas, nav sasalušo tauku pēcgaršas.
Mazās liellopa kotletītes
DrukātSastāvdaļas
- 1kg liesa liellopu gaļa
- 1/4 glāze rīvmaize
- 1/3 glāze tomātu mērce
- 1/3 glāze majonēze
- 1ēd.k. Vusteršīras mērce
- 2 olas
- 2tk ķiploku pulveris
- 1.5ēd.k. Santa Maria gaļas kopējā garšviela
- 1/2tk sāls
- pipari
- eļļa cepšanai
Gatavošana
Malto gaļu liek lielā bļodā.
Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, samaisa, līdz viss vienmērīgi sajaucies.
Novieto vēsumā uz 30 minūtēm.
Ar rokām veido nelielas bumbiņas-kotletes, liek sakarsētā eļļā un cep no visām pusēm brūnas (5-7minūtes).
Pasniedz siltas, vai atdzesē un sasaldē vēlākai izmantošanai.
Nav komentēts