Vienkāršas un nesamocītas uzkodas, kam īpašu garšu piešķir mango balzāmetiķis.
Groziņi ar siera krēmu un lasi
DrukātSastāvdaļas
- Saldētā kārtainā mīkla
- 1 ola
- 100g auksti kūpināts lasis
- 100g svaigais siers
- 100ml saldais krējums
- 8g putkrējuma stindzinātājs
- 1ēd.k. mango balzametiķis
- 2ēd.k. aveņu mērce (pēc izvēles)
Gatavošana
No kārtainās mīklas ar glāzi vai tam paredzēto formiņu, izspiež 32gb 5cm diametra aplīšus.
Ar 3cm diamtera glāzi vai apaļu formiņu 16 apļiem izpiež vidus daļu, veidojot gredzentiņus.
Olu sakuļ, ar to pārsmērē veselos aplīšus. Tiem uzmanīgi uzliek pa virsu gredzentiņus.
Cep līdz 180C sakarsētā cepeškrāsnī, līdz mīkla ir pacēlusies, veidojot zelainus groziņus.
Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
Ar elektrisko mikseri puto svaigo sieru ar saldo krējumu un putukrējuma stindzinātāju, kamēr veidojas stingrs krēms.
Lasi sagriež plānās šķēlītēs.
Katrā groziņā caur dekorējamo tūtu iepilda gatavo krēmu, rotā ar laša rozīti, kuru glazē ar divām pilītēm mango balzāmetiķa.
Ja ir vēlme, var nedaudz apslacīt ar aveņu mērci.
Nav komentēts