Teorētiski omlete ir brokastu ēdiens, bet, papildinot ar sātīgākām sastāvdaļām, tā būs arī lieliska vakariņām vai vieglām pusdienām.
Omlete ar vistu un puraviem
DrukātSastāvdaļas
- 9 tostermaizes šķēles
- 1gb vistas fileja
- 15cm gabals purava baltā daļa
- 50g smalki rīvēts Krievijas siers
- 6 olas
- 6 ēd.k. ūdens
- 1tk Vusteršīras mērce
- 1tk franču sinepes
- 5gb ķiršu tomātiņi
- Sāls, pipari
- 5g sviests
- Eļļa formas ietaukošanai
- Lociņi pasniegšanai
Gatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C.
Sagatavo 20*20cm cepamo veidni - izsmērē ar eļļu vai izpūš ar nepielīpošo aerosolu.
Maizes šķēlēm nogriež garoziņas, tās izrullē ar mīklas rulli plakanas un ieklāj cepamajā veidnē, nosedzot gan tās dibenu, gan arī maliņas.
Vistas fileju sagriež gabalos, pārkaisa ar sāli un pipariem, poravu sagriež gredzentiņos.
Pannā izkausē sviestu, cep vistu un puravus līdz vista ir mainījusi krāsu un ir gatava.
Pagatavoto vistu un puravus liek cepamajā formā uz maizes pamatnes. Pārkaisa rīvētu sieru.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas ar ūdeni, Vusteršīras mērci, sinepēm un šķipsniņu sāls.
Olu maisījumu lej cepamajā formā, virsū izkārto uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus.
Cep cepeškrāsnī 30 minūtes, līdz ola sarecējusi.
Pasniedzot pārkaisa sasmalcinātus zaļos lociņus.
Nav komentēts