Atceros, ka pirmo reizi šo recepti izmēģināju pirms gandrīz 10 gadiem, un joprojām uzskatu, ka šis ir viens no gardākajiem veidiem kā pagatavot pupas. Lielas, aromātiskas, ar viegli skābenu tomātu mērci – tieši tās ir ēdiena zvaigne!
Pupas ar cūkgaļu
DrukātSastāvdaļas
- 300 gr lielo balto pupu
- 3-4 pētersīļa zari
- 2 timiāna zari
- 1 lauru lapa
- 250 gr cūkgaļas
- 2 ēd. k. eļļas
- 2 nelieli burkāni
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daivas
- 2 tomāti
- Pipari, sāls
Gatavošana
Lielās baltās pupas iemērc ūdenī uz 8 stundām. Izmērcētas vāra ūdenī, kam pieliek pētersīļa un timiāna zarus un lauru lapu. Sāli pievieno, kad pupas mīkstas. Kamēr gatavo gaļu, pupas atstāj ūdenī, kurā tās vārījās.
Cūkgaļu sagriež nelielos gabalos, sīpolu, ķiplokus un nomizotus tomātus kubiņos, burkānus ripās.
Sautējamā pannā uzkarsē eļļu, liek cūkgaļu un apcep brūnu. Pieliek sīpolus, burkānus un ķiplokus, nedaudz pacep, tad pievieno tomātus, sautē, līdz tomāti izšķīst.
Gaļai pieliek pupas un nedaudz šķidruma, kurā tās vārījās. Visu kopā sautē, līdz gaļa un dārzeņi mīksti.
Piezīmes
Viena no Andas receptēm, kura joprojām ir viena no man mīļākajām.
1 Komentārs
Santa
20/08/2018 at 23:25Taisīju pie piedevām rīsus, ideāls variants gardām vakariņām , paldies 🙂