Ātri un viegli pagatavojams našķis, vieni no bērna iecienītākajiem cepumiem.
Cepumi ar šokolādes gabaliņiem
DrukātSastāvdaļas
- 200g sviests
- 230g brūnais cukurs
- 100g baltais cukurs
- 2 olas
- 2tk vaniļas cukurs
- 300g milti
- 1tk cepamais pulveris
- 1tk sāls
- 100-300g termonoturīgie šokolādes čipši
Gatavošana
Sviestu atlaidina līdz istabas temperatūrai un saputo ar abiem cukuriem.
Pa vienai ieputo olas, vaniļas cukuru.
Citā traukā ieber miltus, cepmo pulveri un sāli maisa, lai viss būtu vienmērīgi sajaucies.
Pievieno sviesta-olu maisījumam. Sajauc viendabīgu mīklu, iemaisa šokolādi.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C.
Ar karoti izveido valrieksta lieluma bumbiņas, kuras izvieto uz ar cepampapīru izklātas plāts (cepoties bumbiņas pakusīs un izveidosies plakanos apaļos cepumos).
Cep 14min vidējā nodalījumā līdz cepumi skaisti brūni. Izņem no krāsns, dažas minūtes atdzesē uz plāts, pēc tam pārliek traukā un ļauj atdzist līdz galam. No dotajiem daudzumiem sanāk aptuveni 70 cepumi.
Piezīmes
Šokolādes daudzums: Ar 100g būs pavisam neliela šokolādes piedeva, ar 300g – gatavais cepums būs ļoti stipri.
Nav komentēts