Gards biskvīts, dedzināta cukura un riekstu garša kopā ar svaigo krēmsieru – brīnišķīga rulete, kas būs superīgs našķis svētku dienai.
Ķirbju rulete ar griljāžas krēmu
DrukātSastāvdaļas
- Ruletei:
- 200g ķirbis
- 95g milti
- 1/2tk cepamais pulveris
- 1/2tk dzeramā soda
- 1/2tk kanēlis
- 1/4tk sāls
- 3 lielas olas
- 200g cukurs
- 1tk vaniļas cukurs
- Krēmam:
- 200ml saldais krējums
- 200g svaigais krēmsiers
- 1 pac putukrējuma stindzinājs
- Griljāžai:
- 100g valrieksti
- 200g cukurs
Gatavošana
Ķirbi sagriež gabalos un liek cepties krāsnī līdz mīksts. Samīca ar dakšiņu biezenī un atdzesē.
Biskvīts:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C. Cepamplāti (~40x25cm) izklāj ar cepamo papīru, un ietauko (es izmantoju non-stick spray).
Sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un vaniļas cukuru.
Olas un cukuru saputo līdz gaiši dzeltenas un palielinājušās apjomā. Iejauc ķirbju biezeni, un saudzīgi iemaisa miltu maisījumu.
Gatavo mīklu lej sagatavotajā plātī un cep vidējā plauktā 13-15minūtes. Tikmēr sagatavo vēl vienu cepamā papīra loksni, kuru pārkaisa ar pūdercukuru. Kad ruletes biskvīts gatavs, to izņem no krāsns un "izgāž" uz sagatavotā cepampapīra. Noloba cepšanai izmantoto papīru, to izmet. Sarullē biskvītu kopā ar visu cepampapīru sākot no vienas garākās malas. Atstāj atdzist.
Griljāža:
Uz pannas ar nepielīpošo pārklājumu ber cukuru un izkausē, līdz cukurs veido gaišu karameli. Iemaisa valriekstus, un masu pārlej uz paliela cepamā papīra gabala. Pilnībā atdzesē un ar mīklas rulli vai gaļas āmuriņu sadauza sīkos gabalos.
Krēms:
Saldo krējumu ar putukrējuma stindzinātāju saputo stingrās putās, pievieno svaigi krēmsieru, vēlreiz saputo, lai krēms bez kunkuļiem. Iejauc sagatavoto griljāžu.
Rullē kopā:
Biskvītu atritina un pārklāj ar 2/3 krēma, saritina ruleti. Pārsmērē ar atlikušo krēmu.
2 Komentāri
Latvijas blogāres apskats #108 (08.01.-14.01.). – BALTAIS RUNCIS
15/01/2018 at 16:09[…] Nobeigumā garda recepte no Egitas- Ķirbju rulete ar griljāžas krēmu. […]
Baiba
11/09/2018 at 07:18Man patika recepte pat ļoti, klāt liku arī burkānu,kas padarīja ruleti saldāku un mazāk līdz ar to tika pievienots cukurs