Biju nosolījusies, ka šogad nu nevienu burku! Nu pilnīgi neko! Tajā brīdī, kad Maija WhatsApp piedāvāja nedaudz tomātus, jo par daudz saauguši, un es piekritu nedaudz paņemt, nemaz nenojautu, ka tie būs 22kg.
Sagadīšanās pēc, biju Instagram pieglabājusi recepti kaltētiem tomātiem eļļā, bet necēlās roka 5-7h karsēt cepeškrāsni, tādēļ izmantoju grilu. Ir savas priekšrocības dzīvojot mājā 🙂 Bildes tagad nebūs (tikai tik, cik ar telefonu process dokumentēts), bet ziemā gan! Atvēršu burku un, dievs, dod atcerēties, bildi uztaisīt.
Visčakarīgākais tomātu pārstrādē bija izņemt tiem iekšas. Sula ir skāba, tādēļ visu laiku strādāju cimdos. Pārējais jau vienkārši.
Grilēti tomāti
DrukātSastāvdaļas
- 2kg tomāti
- 1 ēdk sāls
- 2 ēdk cukurs
- 1/2 ēdk kaltēts baziliks
- 3 ēdk baltais balzamiko
- 6 ēdk olīveļļa
- 3 daiviņa ķiploks
Gatavošana
Tomātus nomazgā un izķidā: izgriež kātiņu vietu, pārgriež un izņem visas sēklas ar to šķidrumu.
Sajauc garšvielas - sāli, cukuru un baziliku.
Tomātus kārto grila restē vienā kārtā, no abām pusēm apkaisa ar sagatvoto garšvielu maisījumu un grilē, līdz miziņas uzpūšas, un tomāti sāk vietām nomelnēt.
Gatavus pārliek katliņā, pārlej ar balzamiko, piespiež ķiplokus. Viegli izmaisa un atstāj uz pāris stundām ievilkties.
Katliņu sāk karsēt, pielej eļļu un ļauj visam uzburbuļot. Gatavos tomātus pilda nelielās burciņās, aizvāko un apgriež uz vāciņa, kamēr atdziest.
2 Komentāri
Lazanjas mērces sagatave – Egitas virtuve
14/08/2018 at 21:37[…] Grilēti tomāti […]
Tomātu un paprikas salāti vieglā marinādē – Egitas virtuve
14/08/2018 at 21:51[…] Grilēti tomāti […]