Dubultā maize ar mīkstu, krēmīgu, un tajā pašā laikā arī pikantu siera pildījumu. Birojā mums ir pieejama ēdnīca (kas oficiāli lepni nes pusdienu restorāna nosaukumu), kur ik rītu pieejamas ar dažādas karstās siermaizes. Visas gatavotas pēc vena principa – maz siera, daudz piedevu – majonēze, biezpiens, burkāni, iespējams ola. Iespējams, jo pildījuma kārta parastajai siermaizei ir tik niecīgi plāna, ka īsti nevar noteikt. Labāk ir piecelties no rīta dažas minūtes ātrāk un pagatavot sev līdzi ņemšanai bagātīgu un gardu maizīti, kas būs laba ne tikai brokastīm, bet kopā ar kādiem dārzeņu salātiem arī pusdienām. Četru šādu dubulto sviestmaižu pagatavošanai vajag ap 15 minūtēm, no kurām 10 minūtes ir cepšanas laiks.
Arī kā līdzi ņemamā pārtikas rezerve ekskursijām un pārgājieniem tās noder ļoti labi, jo ir gana sātīgas.
Manās maizītēs izmantotajam pildījumam lieku Dižonas sinepes, turklāt tādas, kas ir ar piedevām. Vienas no manām iemīļotākajām ir ar valriekstiem.
Vorčesteras mērci mierīgi var aizstāt ar kādu citu pikantu mērci – Tabasco, čili utml. Sojas mērce gan nebūs īsti piemērota, jo ir pārāk sāļa un stipri iekrāsos pieldījumu.
Gaļa. Krūtiņas vietā var lik jebko pēc savas gaumes – mīksto šķiņķi, desu, kapātu papriku, kaperus – jebko, kas garšo un šķiet iederīgs. Vienīgi tomātu gan nevajadzētu, jo tas būtu pārāk mitrs.
Dubultā siermaize
DrukātSastāvdaļas
- 200g labi kūstošs siers
- 2 olas
- 1tk maigas sinepes
- 1tk Vorčesteras mērce
- šķipsniņa sāls un pipari
- 4 šķēles kūpināta krūtiņa
- 8 šķēles tostermaize
- sviests
- kapāti zaļumi
Gatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C.
Sieru sarīvē un 3/4 no tā samaisa ar olām, sinepēm, Vorčesteras mērci, sāli un pipariem.
Krūtiņu sagriež strēmelītēs.
Visām maizes šķēlēm vienu pusi pārsmērē ar sviestu (ļoti plāna kārtiņa “aizsmērētas poras” apjomā).
Četras šķēles liek ar apsmērēto pusi uz cepamplāts. Uz katras liek 1/4 no siera pildījuma, izlīdzina, pārkaisa ar kapāto krūtiņu. Pāri liek otru maizes šķēli ar sviestu uz augšu un pārkaisa ar atlikušo rīvēto sieru.
Cep 10 minūtes.
Piezīmes
Pasniedz pārkaisot ar kapātiem zaļumiem.
Nav komentēts