Maigas pufīgas pankūkas, krēmīgs svaigais siers un pikantumam svaigi tomātu salāti.
Vasarā jābauda vasaras lietas – kabači, tomāti. Viss svaigs un gards.
Gardie tomāti būs lieliska piedeva gan šīm pankūkām, gan grauzdētai maizītei.
Kabaču pankūkas ar tomātiem un svaigo sieru
DrukātSastāvdaļas
- 600g kabači
- 4 ēd.k. pilngraudu kviešu milti
- 3 olas
- Sāls
- 180g svaigais siers
- 4 ēd.k. saldais krējums vai piens
- 1gb liels sarkanais tomāts
- 1gb liels dzeltenais tomāts
- 2 daiviņas vasaras ķiploks
- 1tk zaļie piparu graudi (sadrupināt)
- 1 ēd.k. mango balzāmetiķis
Gatavošana
Kabačus nomizo un sarīvē uz smalkās skaidiņu rīves. Pārkaisa ar sāli, nedaudz samaisa, un atstāj uz 15 minūtēm, lai atsulojas. Masu nospiež, lieko šķidrumu nolej.
Kabačiem pievieno miltus, olas, visu sajauc viendabīgā masā un cep nelielas pankūciņas (man sanāk ~20gb). Atdzesē.
Svaigo sieru ar saldo krējumu sajauc mīkstā un gaisīgā masā.
Tomātus pārgriež, tiem izgriež kātiņu vietas, izņem sēklas. Pašus apkaisa ar sāli, ļauj atsuloties, lieko šķidrumu nolej. Sakapā smalkos gabaliņos.
Ķiploku notīra, sakapā, pievieno tomātiem, pieliek piparus, pārlej balzāmetiķi.
Katru pankūku pārsmērē ar svaigo sieru, uzliek karoti tomātu, pasniedz sakārtotas tornīšos.
Nav komentēts