Ķirbis ir fenomenāla oga. Reti kam tas garšo, bet gandrīz visi, kam pieejams kāds zemes pleķītis to iestāda. Diemžēl pagrūti atrast „sāļo” ēdienu, kurā ķirbis negaršo pēc ķirbja. Viens no tiem bija ķirbju-ingvera zupa. Tagad esmu atradusi nākamo – ķirbju-siera pankūkas. Melošu, teikdama, ka specifisko garšu vispār nejūt, bet tā tomēr ir tik minimāla, ka šīs pankūkas saņem „ieskaitīts” no manis (iespējams, ņemot kādu labāku, izteiksmīgāku sieru, tā garša ķirbi nobendētu pavisam :)). Turklāt pagatavošana ir tik vienkārša, ka grēks neizmēģināt.
Ķirbju-siera pankūkas ar diļļu mērci un kūpinātu lasi
DrukātSastāvdaļas
- 3 glāzes smalki rīvēta ķirbja
- 100g rīvēta siera (Krievijas, Holandes, Gouda utml)
- 150g milti
- 2 olas
- sāls
- sviests cepšanai
- 4ēd.k. skābais krējums
- 2ēd.k. kapātas dilles
- 1tk ķiploku pulveris
- šķipsniņa sāls
- 100g auksti kūpināts lasis
Gatavošana
Sajauc rīvētu ķirbi ar sieru, olām, miltiem, sāli.
Pannu sakarsē, izsmērē ar sviesta gabaliņu. Ar ēdamkaroti liek pankūku mīklu karstajā sviestā, samazina karstumu, un lēnām cep pankūkas no abām pusēm zeltainas.
Mērcei krējumu sajauc ar dillēm, sāli, ķiploku pulveri.
Lasi sagriež plānās šķēlītēs.
Pasniedzot, pankūkas pārklāj ar mērci, dekorē ar laša šķēlītēm un dillēm.
Nav komentēts