Nav nekā neparasta zemnieku brokastīs – atveram ledusskapi, savācam visu, kas “aizstāvējies”, uzmetam uz pannas, sacepam, pārlejam ar olām un atkal sacepam. It kā viss. Tomēr lielākā daļā gadījumu šis ēdiens nav diezko pievilcīgs. Varbūt to var labot?
Es vispirms ēdu ar acīm. Man patīk koši, krāsaini ēdieni, kas tā vien aicina – pagaršo mani! iekodies! Tādēļ arī cenšos visu pagatavot un pasniegt vizuāli pievilcīgi. Zemnieku brokastis lielākajā daļā gadījumu ir ēdiens, kura skaistumam neviens nepievērš uzmanību, jo tas tāds sakasnītis – ledusskapī aizķērušās gaļas šķēles, pavirši sakapāts sīpols, vakardienas kartupeļi, olas, viss labi samaisīts un sacepts uz pannas. Nu tāds viegls “mačkājums”, kas tiek ēsts bagātīgi pārliets ar majonēzi un/vai kečupu. Mani šāds variants uzrunā tieši tik daudz, lai es būtu gatava atteikties no ēšanas. Tomēr nedaudz piedomājot un bez liekām darbībām to visu var padarīt daudz skaistāku un apetīti rosinošāku.
Zemnieku brokastis
DrukātSastāvdaļas
- Nesašķīduši vārīti kartupeļi
- Žāvētas gaļas šķēles
- Lociņi ar balto daļu
- Grilēta paprika eļļā
- Olas
- Paprikas pulveris, sāls, pipari
Gatavošana
Kartupeļus sagriež palielos gabalos, gaļas šķēles (var iztikt arī bez) prāvās strēmelēs.
Uz pannas uzlej ēdamkaroti eļļas no paprikas, uzkarsē. Cep kartupeļus un gaļu no visām pusēm apgrozot (tieši apgrozot, nevis maisot).
Pievieno 3cm gabalos sagrieztus lokus, cep vēl 1 minūti, uzkaisa garšvielas.
Samazina karstumu līdz minimālajam, un pa vienai virsū kartupeļiem uzlaiž olas. Nemaisot lēnam cep, līdz olas no apakšas ir daļēji sarecējušas.
Pārbārsta ar salmiņos sagrieztu papriku.
Pasniedzot ņem ar platu lāpstiņu no apakšas, lai sastāvdaļas nesajaucas un olas paliek veselas. Pārkaisa ar drupinātiem melnajiem pipariem.
1 Komentārs
Latvijas blogāres apskats #100 (13.11.-19.11.). – BALTAIS RUNCIS
20/11/2017 at 23:19[…] Vēderprieku baudītājiem no Egitas zemnieku brokastu recepte. […]