Šķiet, ka desertu sadaļa manos blogos vienmēr ir bijusi vistukšākā, jo vairāk patīk ceptās lietas – kūkas, keksi, mafini. Tāpēc katra reize, kad mājās tiek kults saldais krējums, ģimenei ir kā svētki. Tas nozīmē, ka būs kāds deserts klasiskā izpratnē.
Auzu pārslu griljāža ir bērnības klasika, kad uz pannas izkausētā cukurā karamelizēja auzu pārslas, kuras pēc tam vislabāk garšoja tāda kāda bija – pat nedaudz piedezināta un rūgtena. Sajauktas ar putukrējumu jau pretendēja uz nosaukumu “krēms”, bet visīpašākā bija iemaisīta pašvārītā gotiņkonfekšu masā.
Joprojām cukurotas auzu pārslas man garšo, tikai nu jau vairs tās nemēdzu piededzināt. Vienīgais, kas man neiet pie sirds ir pārliecīgais saldums, arī zobu žēl, jo sastingusī karamele ir diezgan cieta. Tagad parastā cukura vietā ņemu brūno – tam ir patīkama garša, bet nav sīrupainā salduma.
Jogurta krēms ar ogām un auzu pārslu griljāžu
DrukātSastāvdaļas
- Krēmam: 200ml 35% saldais krējums, 200ml grieķu jogurts, 1tk vaniļas cukurs, 50g pūdercukurs, 8g putukrējuma stindzinātājs
- Ogu želejai: 1 glāze zemenes, 1/2 glāze upenes, 1 ēd.k. cukurs, 1 ēd.k. citrona sula, 1ēd.k. želatīns, 1-2 ēdamkarotes aromātisks alkoholisks dzēriens (rums, ogu liķieris)
- Griljāžai: 1 glāze pilngraudu auzu pārslas, 1/2 glāze Demerara cukurs, 2ēd.k. ūdens, 20g sviests
Gatavošana
Ogas un cukuru liek katliņā, pievieno citrona sulu un karsē, līdz sāk izdalīties sula. Pievieno alkoholisko dzērienu, maisot turpina karsēt. Vienmērīgi pārkaisa un iemaisa želatīnu, vara vēl 5 minūtes. Noņem no karstuma un atdzesē.
Pannā ber cukuru, pievieno ūdeni, sviestu. Karsē līdz cukurs izkusis un veidojas burbuļojoša karamele.
Ieber pannā auzu pārslas, aktīvi maisa, līdz karamele pārklājusi visas pārslas. Cep vēl dažas minūtes, tad izber uz cepamā papīra, izlīdzina plānā kārtiņā, atstāj atdzist.
Saldo krējumu puto kopā ar putkrējuma stindzinātāju un pūdercukuru. Kad putkrējums jau ir sabiezējis un stingrs, pievieno grieķu jogurtu un vienmērīgi ieputo.
Kad viss atdzisis, trauciņos kārto desertu - liek ēdamkaroti ogu masas, pārklāj ar putoto krēmu, uzber auzu pārslu griljāžu. Liek vēlreiz krēmu, pārkaisa ar griljāžu un dekorē ar savārītajām ogām.
Nav komentēts