Krājumi ziemai

Biešu zupas (boršča) sagatave ziemai

Superīga sagatave borščam – nav pārāk šķidra, ir ar patīkamu skābumiņu. Atliek tikai sajaukt ar ūdeni un uzvārīt veģetārai versijai, vai arī pievienot liellopa buljonam un gaļai pilnvērtīgai zupai.

Biešu zupas (boršča) sagatave ziemai

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 3kg "zaļas" bietes
  • 1kg burkāni
  • 1kg sīpoli
  • 1kg saldie pipari
  • 1kg tomāti
  • 1 vidēja kāpostgalva
  • 250ml cukurs
  • 3ēd.k. sāls
  • 250ml augu eļļa
  • 125 ml 9% etiķis

Gatavošana

1

Bietes, burkānus, sīpolus nomizo, noskalo un kopā ar tomātiem un papriku sagriež salmiņos (sīpolus un papriku griež ceturtdaļgredzenos vai smalkāk). Kāpostus sagriež līdzīga izmēra gabaliņos.

2

Dārzeņus liek katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas, cītīgi sajauc un atstāj uz pāris stundām suloties. Vēlāk visu uzvāra un karsē 30 minūtes. Vārošu pilda tīrās burkās, aizvāko, un riņķī apgāztas sasedz ar pleciem/segām/guļammaisiem (kas nu pieejams). Atstāj līdz atdzisušas, apgriež otrādāk un novieto glabāšanai.

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt