Še ku, re ku kā no gaisa, vēl pāris kilogrami ar sarkaniem Maijas tomātiem palikuši! Nu, ko vēl mēs ēdam? Šad tad gadās, ka savajagās tomātu mērci. Klasisko veikala tā neaizstās, toties pie pastas kā siltā mērce ar dažādiem labumiem iekšā būs oh oh oh!
Tomātu mērce
DrukātSastāvdaļas
- 2kg tomāti
- 3gb selerijas kāti
- 200g sīpoli
- 1gb paprika
- 50g ķiploks
- 2 ēdk sāls
- 4 ēdk cukurs
- 1 ēdk kaltēts baziliks
- 1tk kaltēts timiāns
- 1tk kaltēta raudene
- 1tk kaltēts rozmarīns
- 1ēdk saldā paprika
- 1/2 - 1,5 glāzes ūdens
Gatavošana
Tomātiem izģriež kātiņu daļu, izņem sēklas, "gaļu" sagriež nelielos gabalos.
Selerijas kātus sagriež šķēlītēs, sīpolus nomizo un sasmalcina, paprikai izņem sēklu daļu un sagriež kubiņos. Ķiploku nomizo, daiviņas sasmalcina parupjos gabalos.
Katlā ielej eļļu, liek visus dārzeņus (izņemot tomātus) apcepties. Pievieno tomātu pastu, garšvielas, izkarsē. Pievieno tomātus, izmaisa un zem vāka vāra, periodiski apmaisot, 30 minūtes. Ja mērce ir bieza un sāk "raut"pie katla, pielej nedaudz ūdens.
Kad tomāti jau gandrīz pilnībā izjukuši, mērci sablenderē (es to daru turpat katlā ar mieta blenderi) pēc iespējas viendabīgāku. Ļauj uzburbuļot, un pilda sagatavotās burkās. Tās uzreiz aizvāko, apgriež uz vāciņa un apsedz ar segu/pledu/guļammaisu, kur atsāj atdzist.
Nav komentēts