Turpinu Maijas tomātu likvidāciju. Neesam lieli tomātu želejā vai marinētu tomātu mīļotāji, bet šādus tādus burciņsalātus lietojam gan. Bija man sen atpakaļ recepte tomātiem, kas marinēti ar papriku un ķiplokiem. No tās iedvesmojoties, konservēju arī šos.
Bilde jau tradicionāli – būs ziemā!
Tomātu un paprikas salāti vieglā marinādē
DrukātSastāvdaļas
- 1kg tomāti
- 1kg paprika
- 1gb selerijas kāts
- 4 daiviņas ķiploks
- 8 graudiņi melnie pipari
- 0,5l ūdens
- 50ml etiķis
- 4 ēdk cukurs
- 1 ēdk sāls
Gatavošana
Tomātus pārgriež, izņem sēklu daļu, "gaļu" sagriež rupjos salmiņos.
Paprikai izņem sēklu daļu, sagriež salmiņos.
Selerijas kātu sagriež slīpās šķēlītēs.
Ķiploku nomizo, sagriež plānās šķēlēs.
Katlā liek visas pārējās sastāvdaļas, uzvāra. Marinādē liek papriku, ķiplokus un seleriju (marināde tos neapsegs) un, ik pa brīdim maisot, vāra, līdz paprika gandrīz mīksta.
Pievieno tomātus, vāra zem vāka, ik pa brīdim ļoti uzmanīgi pārcilā, lai visi gabali izkarst vienmērīgi, kamēr tie sāk šķīst ārā.
Ar putu karoti salātus pilda sagatavotās burkās, pārlej marinādi. Burkas uzreiz aizvāko, apgāž uz vāciņa, apsedz ar pledu/segu/guļammaisu/kas nu ir pieejams un ļauj tā atdzist.
Nav komentēts