Jo ilgāk banāni sāv, jo brūnāki tie paliek. Dažiem garšo tieši tādi, bet es tiem atrodu pielietojumu konditorejā.
Šie cepumi nav cieti, kā ierasts. Tie ir plāni, mīksti, īsts banānmīļa sapnis! Ja gadās neapēst visus uzreiz pirmajā dienā, tad uzglabāt tos var tikai dažas dienas slēgtā traukā. Ilgāk turot uz šķīvja, cepumi zaudē savu mīkstumu un kļūst graužami (iespējams, ka tiem, kam patīk cepumus ēst pamērcējot tējā, šis būtu tieši bonuss).
Banānu - šokolādes gabaliņu cepumi
DrukātSastāvdaļas
- 260g milti
- 1tk soda
- 1tk sāls
- 1ēd.k. kukurūzas ciete
- 113g sviests
- 210g brūnais cukurs
- 50g cukurs
- 2tk vaniļas cukurs
- 2gb nogatavojušies banāni
- 250g termo izturīgie šokolādes čipsi
Gatavošana
Bļodā samaisa miltus, sodu, kukurūzas cieti un sāli.
Citā traukā saputo sviestu ar banāniem un visiem trīs cukuriem, līdz masa gaiša un palielinājusies apjomā.
Sviesta masā iejauc miltu maisījumu un šokolādes čipsus.
Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un 30 minūtes atdzesē ledusskapī.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C. Divas cepumu plātis izklāj ar cepampapīru vai viegli ietauko.
Ar karoti ņem mīklas piciņas un izvieto, atstājot ~5cm atstarpi starp tām.
Cep cepumus 10minūtes, vai arī tik ilgi līdz cepumi sāk kļūt viegli zeltaini.
Atdzesē.
Nav komentēts