Nezinu vai to var saukt par veiksmi vai neveiksmi, bet esmu uzlikta uz diētas – nē cukuram, baltajiem miltiem un visam, kur tie ir klātesoši. Kā gan cilvēks, kurš ir saldum-kūciņ-bulciņ-mīlis, var tā atteikties no pēdējā grēcīgā prieciņa? Jāmeklē, kā apiet noteikumus!
Cukurs pret medu, baltos miltus pret pilngraudu! Joprojām nav ļoti labi (ļoti labi būtu vispār iztikt bez tādiem), bet kaitīgums ir mazināts gana, lai es varētu atļauties kādu mafinu apēst. Turklāt cukura trūkums tiem nācis tikai par labu – nemaz neprasās vairāk saldināt, ir sajūtama viegla medus garšas atblāzma, mellenes saplīstot dod saldskābu garšas mini sprādzienu. Domāju, ka patiks visiem, kam tradicionālie keksiņi un kūciņas šķiet par saldu, un pat bērniem ies pie sirds (notestēts uz jauku trīsgadnieci).
Melleņu pilngraudu mafini
DrukātSastāvdaļas
- 180ml piens
- 60ml augu eļļa
- 1 ola
- 60ml medus
- 130g kviešu milti (var pusi aizstāt ar pilngraudu miltiem)
- 130g pilngraudu kviešu milti
- 3tk cepamais pulveris
- 1/2tk sāls
- 0.5l saldētas dārza mellenes
- 1ēd.k. brūnais cukurs
- 1tk kanēlis.
Gatavošana
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200C. Sagatavo mafinu pannu ar 12 iedobēm - ietauko katru iedobi, vai izklāj ar papīra groziņiem.
Vienā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, izņemot kanēli, cukuru un mellenes.
Mazā trauciņa sajauc kanēli ar brūno cukuru.
Otrā bļodā medu samaisa ar olu (ja medus ir sacukurojies, to nedaudz uzsilda, līdz kļūst mīsktāks, bet nav obligāti jābūt šķidram), piejauc pienu un eļļu.
Šķidrajā bļodā staruji iejauc miltu maisījumu, bet nekuļ.
Iejauc 3/4 mellenes. Mīklu liek mafinu pannā. Uz mafiniem sadala atlikušās mellenes, pārkaisa ar cukura-kanēļa maisījumu.
Cep krāsnī 20 minūtes. Uzreiz pēc izņemšanas no krāsns, pārliek uz šķīvja.
Piezīmes
Miltus pēc vajadzības un vēlmes var aizstāt, palielinot pingraudu miltu daudzumu un samazinot parastos baltos miltus.
Nav komentēts