Vienu dienu Rimi meklēju safasētus siera cepumus, ko iebāzt somā līdzi garākam braucienam, bet vienīgie, kas atradās, bija rullētie radziņi. Zinu, ka tie ir gardi, bet šoreiz ne tas, ko meklēju, jo kamēr cīnījos ar cukura līmeni asinīs, man tiešām iepatikās pilngraudu milti, kas veido daudz drupenāku struktūru, kā sapresēti un sarullēti parastie kviešu milti. Gribēju treknus, gandrīz kārtainus cepumus. Nekas cits neatlika kā gatavot pašai.
Superīgi vienkārši un ātri pagatavojami cepumi. No dotajiem daudzumiem sanāk ap 25gb cepumi 5cm diametrā ar mīkstu, ne cietu struktūru.
Pilngraudu siera cepumi
DrukātSastāvdaļas
- 120g rīvēts siers (Krievijas, Holandes, Gouda, Maasdamer utml)
- 60g sviests
- 120g pilngraudu milti
- 2-3 ēd.k. piens
- 1tk sīpolu pulveris
- 1/2tk kūpinātas paprikas pulveris
- 1/2tk sāls
- 1 šķipsna malti čili pipari
Gatavošana
Visas sastāvdaļas ievieto virtuves kombaina bļodā ar smalcinātāju un maisa, līdz mīkla saveļas bumbā ap smalcinātāja nažiem.
Mīklu izrullē 0.5cm biezā plāksnē un ar formīti izspiež cepumus.
Cep līdz 180C sakarsētā krāsnī 12 minūtes.
Nav komentēts