Ģimenes pieaugums ir ļoti superīgs notikums. Tik superīgs, ka gribas to svinēt katru mēnesi. Tāpēc šogad būs tematiskā “Mēneša kūka”. Pirmā būs šokolādes musa kūka. Diezgan vienkārša, bet ilga – pirms pabeigt ar glazūru, tai jānostāvas ledusskapī vismaz četras stundas.
Šokolādes musa kūka
DrukātSastāvdaļas
- Pamatnei:
- 75g kviešu milti
- 55g cukurs
- 2ēd.k. kakao
- 1/4tk dzeramā soda
- 75ml ūdens
- 30ml neitrālas garšas eļļa
- 1ēd.k. etiķis
- Šokolādes musam:
- 200g sasmalcināta tumšā šokolāde
- 1tk želatīns
- 30ml ūdens
- 105g cukurs
- 500ml 35% saldais krējums
- Ganaša glazūrai:
- 85g sasmalcināta tumšā šokolāde
- 75ml 35% saldais krējums
Gatavošana
Pamatne:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C. Ietauko 20cm tortes formu ar noņemamu malu. Apakšā ieklāj cepamo papīru, kuru arī ietauko.
Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas. Iemaisa ūdeni, eļļu un etiķi. Iesmērē sagatavotajā pannā (mīkla ir bieza un ķepīga, tāpēc ar karotes pusi jācenšas to ieklāt pēc iespējas vienmērīgā kārtā.
Cep 10-12 minūtes vai arī kamēr vidū iedurtais zobu bakstāmais iznāk ārā tīrs. Atstāj atdzist, bet neņem ārā no formas.
Šokolādes muss:
Šokolādi liek bļodā un virs vāroša ūdens izkausē. Atstāj nedaudz atdzist.
Mazā bļodiņā ielej ūdeni, pārkaisa želatīnu un ļauj uzbriest 5 minūtes.
Nelielā katliņā uzvāra 60ml saldo krējumuar cukuru, līdz tas izkusis. Noņem no karstuma, un pievieno želatīnu. Maisa, kamēr izkūst. Pievieno masu kausētajai šokolādei, izmaisa.
Citā bļodā saputo atlikušo saldo krējumu. Ceturto daļu pievieno šokolādes/želatīna masai, sajauc. Tad iemaisa atlikušo putukrējumu. Gatavo musu uzklāj atdzesētajai pamatnei, izlīdzina un atdzesē vismaz 4 stundas.
Gatavo glazūru:
Šokolādi ieliek bļodā, saldo krējumu uzvāra un pārlej tai. Pēc 30sek sāk maisīt, līdz masa tumša un spīdīga.
Pēc noteiktā laika, uzmanīgi noņem kūkas formas maliņu, pārliek kūku servējamā šķīvī. Lai kūkas maliņa būtu vienmērīgāka, gar to novelk platu nazi. Pārlej ar glazūru.
4 Komentāri
Ramona
13/11/2018 at 11:59Labdien!
Vīram vārda dienā vēlējos sagādāt pārsteigumu un uzcept šo šokolādes musa kūku. Diemžēl, sanāca vilšanās, jo receptē ir nepareizi norādīts želatīna apjoms. Uz tik lielu masu 1.tējk. želatīna ir stipri par maz. Pēc 4h kūka nebija pat sacietējusi un pat pēc diennakts nostāvēšanas ledusskapī kūka nebija sacietējusi, atverot formu, kūka izplūda un dāvana bija vējā.
Biruta Venckus
08/05/2019 at 11:33Šī recepte ir kļūdaini uzrakstīta, domāju ka pārtulkota. Želantīnu uz 1 litru šķidruma rēķina 50 gramus, bet ja tā gatavošanai tiel izmantots kāds skābs auglis- cotrons, apelsīns bai greipfrūts, tad želantīnu ņem mazāk. Karstā vasarā būs vien jālieto pat 60 gr. uz 1 litru šķidruma. Iesaku pēc pieredzes. Šajā gadījumā šķidrums ir saldais krējums un želantīnu vajadzēja 25 gr varbūt varēti iztikt ar 20 gr,bet es neriskētu. Izmēģiniet! Lai jums izdodas!!!
Rudy
19/11/2018 at 10:52Šokolādes musa kūkai 1tk želatīna ir stipri par maz-nemaz nesastinga tā ka vajadzētu, iespējams, ka TK arī ir dažādas.
Anete
03/03/2020 at 20:42Lieliska kūka🍰. Man nākamajā dienā bija saželējusi un stingra ar 1TK želantīna 😊