Kūkas un cepumi

Trauslie mandeļu gredzeni

Kaut kur atgādina “Mājas” cepumus, ko formē caur gaļas mašīnu, bet daudz trauslāki, ne tik blīvi un miltaini – bonusi ko sniedz mandeļu milti.
Mīkla ļoti ātri pagatavojama un vienkārša.

Trauslie mandeļu gredzeni

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 150g mandeļu milti
  • 250g kviešu milti
  • 150g cukurs
  • 1/4tk cepamais pulveris
  • 225g sviests
  • 1 liela ola
  • 2ēdk piens
  • 1/2 tk vaniļas cukurs

Gatavošana

1

Sagatavo cepumu plātis - izklāj ar cepampapīru.

2

Bļodā liek visas sausās sastāvdaļa, izmaisa.

3

Sagatavotajā maisījumā iekapā sviestu, līdz veidojas smalkas drupačas.

4

Ar dakšiņu sakuļ olu kopā ar pienu. Iejauc drupačās. Maisa, līdz izveidojas mīksta mīkla.

5

Mīklu pilda dekorējamajā maisā, kam uzlikts neliels robotais uzgalis.

6

Uz pannas spiež nelielus gredzentiņus (mīkla ir mīksta, bet pastingra, prasa nedaudz spēku plaukstās), liek ar visu plāti ledusskapī uz 10-15 minūtēm atdzesēties.

7

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Atdzesētos mīklas gredzenus liek cepties 8 minūtes. Kad laiks pagājis, pārbauda, vai cepumi gatavi, ja nepieciešams, cep vēl 1-2 minūtes.

8

Gatavus atzesē uz režģa.

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt