Kaut kur atgādina “Mājas” cepumus, ko formē caur gaļas mašīnu, bet daudz trauslāki, ne tik blīvi un miltaini – bonusi ko sniedz mandeļu milti.
Mīkla ļoti ātri pagatavojama un vienkārša.
Trauslie mandeļu gredzeni
DrukātSastāvdaļas
- 150g mandeļu milti
- 250g kviešu milti
- 150g cukurs
- 1/4tk cepamais pulveris
- 225g sviests
- 1 liela ola
- 2ēdk piens
- 1/2 tk vaniļas cukurs
Gatavošana
Sagatavo cepumu plātis - izklāj ar cepampapīru.
Bļodā liek visas sausās sastāvdaļa, izmaisa.
Sagatavotajā maisījumā iekapā sviestu, līdz veidojas smalkas drupačas.
Ar dakšiņu sakuļ olu kopā ar pienu. Iejauc drupačās. Maisa, līdz izveidojas mīksta mīkla.
Mīklu pilda dekorējamajā maisā, kam uzlikts neliels robotais uzgalis.
Uz pannas spiež nelielus gredzentiņus (mīkla ir mīksta, bet pastingra, prasa nedaudz spēku plaukstās), liek ar visu plāti ledusskapī uz 10-15 minūtēm atdzesēties.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Atdzesētos mīklas gredzenus liek cepties 8 minūtes. Kad laiks pagājis, pārbauda, vai cepumi gatavi, ja nepieciešams, cep vēl 1-2 minūtes.
Gatavus atzesē uz režģa.
Nav komentēts