Rudenī ir vairāki populārie produkti, kas nu noteikti ir jāizmanto gatavošanā. Viens no tiem ir ķirbis, kurš tomēr ne katram iet pie sirds, bet otrs – āboli. Tos gan ēd gan mazi, gan lieli, gan svaigā veidā, salātos, cepti un kūkās. Tikpat tradicionāli ir izmantot to gaļas ēdienos.
Tā kā pēdējā laikā man gribas arvien mazāk laika pavadīt pie plīts, meklēju vienkāršākas un mazāk darbietilpīgas receptes. Viena no tām, kas tika ierindotas kategorijā droši var gatavot vēl, ir cūkas fileja ābolos. Mazais sastāvdaļu daudzums, vieglā gatavošana to padara par ne tikai gardu, bet arī ērtu ēdienu. Turklāt liesā gaļa un minimālais papildus pievienotais taukvielu daudzums ļauj to iekļaut ēdienkartē tiem, kas aktīvi skaita kalorijas.
Cūkas fileja ābolos
DrukātSastāvdaļas
- 1kg cūkas fileja (aptuveni divas filejas),
- 200g sīpoli,
- 300g āboli,
- 100ml ābolu sula,
- 2 ēd.k. ābolu etiķis,
- 1 ēd.k. maigas graudainās sinepes,
- 1 ēd.k. kapāta salvija,
- sāls, drupinātu piecu piparu maisījums, taukviela cepamtraukam
Gatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Vidēja izmēra cepešpannu vai ugunsdrošu trauku viegli ieeļļo (es izvēlējos olīveļļu|). Sagatavo gaļu - ierīvē ar sāli un pipariem, liek cepamtraukā.
Sīpolus nomizo, āboliem izņem serdes, visu sagriež daiviņās un izkārto ap gaļu.
Atsevišķi sajauc ābolu sulu, etiķi, sinepes un salviju. Pārlej gaļai. Cepamtrauku pārklāj ar foliju un ievieto cepeškrāsnī uz vienu stundu.
Pēc 1h netraucētas cepšanās foliju noņem un cep vēl 20 minūtes, ik pēc 4 minūtēm aplaistot ar pannas šķidrumu. Izņem no krāsns, ļauj gaļai atpūsties un atdzist 10 minūtes. Pasniedz ar ceptajiem sīpoliem, āboliem un piedevām pēc izvēles.
Nav komentēts