Pusdienas un vakariņas

Cūkgaļas tefteļi krējuma mērcē

Tefteļi saldā krējuma mērcē ar burkāniem un timiānu

Ģimenē maltā gaļa ir ļoti iecienīta – kotletes, kotletītes, frikadeles, maltās gaļas mērces, tefteļi utt. Tā kā bērns joprojām neēd tomātus un to izstrādājumus (mērces, kečupus), tad klasisko sārto mērci esmu nomainījusi ar balto krējuma. Timiāns un ķiploki kopā ar burkānu saldenumu dod fantastisku garšu!

Lai tefteļi būtu mīksti, gaļa ir jāizvēlas vairāk trekna, jo klāt pievienotie rīsi uzsūks taukus, bet ja to nebūs – bumbiņas būs ļoti sausas.

Tefteļus apcep no visām pusēm brūnas, lai izveidotos jauka garoza, kas neļaus šiem pašiem taukiem iztecēt mērcē, bet paliks rīsiem. Mamma vienmēr lika iepriekš apvārītus rīsus, bet man tas šķiet lieks laika patēriņš, turklāt tad tie tik labi neuzsūc garšvielas, gaļas sulas, un garšo vairāk pēc vārītiem rīsiem, ne vienota ēdiena sastāvdaļas.

Pēc apcepšanas līdz brūnumam bumbiņas pārliek karstumizturīgā traukā un pārlej ar pannas novārījuma mērci.

Cūkgaļas tefteļi krējuma mērcē

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 0,5kg trekna maltā cūkgaļa
  • 60g nevārīti rīsi
  • 1 ola
  • 3 ēd.k. kapāti pētersīļi
  • 0.5tk sāls
  • 0.5tk malti melnie pipari
  • 1gb liels burkāns
  • 250ml ūdens
  • 250ml 35% saldais krējums
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 30g sviests
  • 1 ēd.k. milti
  • 4 zariņi timiāns
  • sāls, pipari

Gatavošana

1

Gaļu, rīsus, olu, pētersīļus, sāli un piparus samīca un liek ledusskapī.

2

Burkānu nomizo un sarīvē rupjās skaidās, ieklāj karstumizturīga trauka apakšā.

3

No gaļas masas saviļā nelielas bumbiņas, pannā sakarsē nedaudz eļļu, un bumbiņas apcep no visām pusēm brūnas. Pārliek karstumizturīgajā traukā pie burkāniem.

4

Uz netīrās pannas izkausē sviestu, uzber miltus un pāris minūtes apcep. Uzlej ūdeni un maisot vāra, lai neizveidojas kunkuļi.

5

Pielej saldo krējumu, rupji sagrieztus ķiplokus, timiānu, sāli, piparus, pavāra vēl pāris minūtes. Tad pārlej tefteļiem.

6

Ievieto līdz 175C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.

7

Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Piezīmes

Šāda krējuma mērce būs garda arī pati par sevi.

Voila – gatavi skaisti un aromātiski teftelīši

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt