Klasiskas garšas piekritējiem krāsnī ceptie kartupeļi ar ķimenēm un vieglu ķiploku aromātu ir īsta bauda! Nekad nevaru atturēties un zogu daiviņas tieši no pannas, tiklīdz tā ir izvilkta no cepeškrāsns. Palieku svilstošiem pirkstiem un mēli, bet tomēr to daru 🙂
Ideāla recepte, ja ciemos gaidāmi klasikas piekritēji – garša saskan gan ar skābētiem štovētiem kāporstiem, gan desiņām, gan karbonādi un kotletēm.
Krāsnī cepti kartupeļi ar ķimenēm
DrukātSastāvdaļas
- 1kg kartupeļi
- 1-2 ēd.k. olīveļļa
- 1tk ķiploku pulveris
- 1-2 ēd.k. ķimenes
- 0.5-1 ēd.k. sāls
Gatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200C.
Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež daiviņās. Saber nepiedegošā metāla cepampannā, vēlams vienā kārtā.
Kartupeļiem pārkaisa visas garšvielas, pārlej eļļu un izmaisa, lai daiviņas vienmērīgi pārklātas.
Liek cepeškrāsns vidējā nodalījumā uz 20 minūtēm, pēc kurām kartupeļus rūpīgi samaisa-apgriež uz otru pusi, un cep vēl 20 minūtes, kamēr skaisti apbrūnējuši.
Nav komentēts