Es vēl biju maza, kad veikalos parādījās pirmie brīnumi – kečupi, plastmasas maisiņos vārāmi rīsi, buljona pulveri burciņās. Atceros, kā tos krūzītē aplējām ar karstu ūdeni kā kafiju un tad dzērām. Vēlāk jau parādījās dažādu garšu krūzītē aplejamas zupiņas. Mani favorīti bija sēņu zupa un zirņu zupa.
Šī sēņu zupa, kas izvilkta no pavārgrāmatas, kur visas receptes ir ar piecām sastāvdaļām, garšo tieši tā, kā manā atmiņā paciņšampinjonu krēmzupa. Gan jau ar tikpat labām sekmēm to var vārīt arī no gailenēm, bet es nudien neesmu meža sēņu fans.
Šampinjonu biezeņzupa
DrukātSastāvdaļas
- 50g sviests
- 400g šampinjoni
- 50g kviešu milti
- 1.25l vistas buljons
- 2 ēd.k smalki kapāts timiāns
- Zilais siers pasniegšanai
Gatavošana
Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlēs.
Katliņā izkausē sviestu, tajā liek sautēties šampinjonus un timiānu.
Pēc 5 minūtēm pieber miltus, un maisot karsē vēl pāris minūtes.
Lēnām maisot, lej klāt buljonu. Vāra vēl 10 minūtes.
Blendera krūzē zupu sasmalcina krēmīgu. Lej atpakaļ katlā, uzvāra un pasniedz.
Pasniedzot katrā šķīvī ielej zupu un ieber zilo sieru.
Piezīmes
Buljonu var izmantot pašvārītu, bet tikpat labi būs arī no kubiņa sagatavotais.
Nav komentēts