Kā jūs gatavojat marinādi šašlikam? Sametat kopā visu, kas pa rokai, vai izmantojat noteiktas receptes? Man jau šķiet, ka “viss pa rokai” variants mēdz būt lieks garšvielu tēriņš, jo viena otru pārmāc un konkurē (tikko lasiju vienā forumā recepti, kur 100%, ka garšā adžika ar meksikāņu garšvielu izkāvās, pa vidam nokautējot sojas mērci un kečupu ar saulē kaltētiem tomātiem).
Jo vecāka palieku, jo piesardzīgāk jaucu garšas. Jo dažādāk garšo manis marinētā gaļa. Cenšos pieturēties arī pie principa, ka, izmantojot gatavos garšvielu maisījumus un pastas, pārējām sastāvdaļām būtu jābūt diezgan neitrālām.
Tā arī šim šašlikam kā pamatgaršu izvēlējos adžiku. Uzreiz aizmirstam par pikantajām tomātu mērcēm, kurām nosaukumā ir vārds “adžika”. Šoreiz priekšroka brūnīgai pastai, kuru atceros no bērnības stikla burciņās, un kuras paveids skrūvējamā mīkstajā paciņā tagad ir parādījies veikalos. Tiešām ir gards un pikants.
Tā kā ēdājos ir arī bērni, pievienoju salīdzinoši nedaudz, tīri garšai, jo mīkstums jau no kefīra būs. Ja gatavo pieaugušajiem, tad mierīgi var likt vairāk, galvenais, lai alus ir krājumos 😉
Sīpolu nomizo un sagriež plānos pusgredzenos. Sajauc kefīru ar pastām un sīpolu. Gaļu sagriež ~ 3-4cm kubos, liek marinādē, sajauc un atstāj vēsajā uz diennakti. Sprauž uz iesmiem un, nepārtraukti apgrozot, cep lielā karstumā bez liesmas, līdz gaļa viducī vairs nav jēla.Šašliks adžikas un kefīra marinādē
Drukāt
Sastāvdaļas
Gatavošana
Nav komentēts