Ir tādas dienas, kad nogurums ņem virsroku. Vismazāk tad gribās ilgu laiku pavadīt virtuvē, vēl mazāk gribas kaudzi ar netīrajiem traukiem. Te nu ir risinājums – viena trauka ēdieni. Tie ir ātri, vienkārši un pagatavošanai vajag tikai vienu katlu.
Kādu vakaru atbraucot mājās un sapratot, ka ir viena no TĀM dienām. Šādos brīžos vienmēr priecājos, ka laicīgi ir papildināti krājumi – dažāda konservētā pārtika, tomātus savā sulā ieskaitot. Pārlūkojusi iespējas, apstājos pie šī un pierunāju mājiniekus uz veģetārām vakariņām. Mūsu mājās ar veģetārām saprot tādas, kurās gaļa netiek pasniegta, bet ir iespējams, ka gatavošanā izmanto dzīvnieku izcelsmes produktus – buljona kubiņus, krējumu, olas utml.
“Viena trauka” spageti ar tomātiem
DrukātSastāvdaļas
- 400g spageti
- 800ml tomāti savā sulā
- 150g sīpoli
- 4 daiviņas ķiploks
- 2tk kaltēts oregano (raudene) vai kaltētu zaļumu maisījums picām
- 2 ēd.k. svaigs kapāts baziliks
- 500ml buljons (derēs no kubiņa – vistas)
- 1/2tk sāls
- Parmezāna tipa siers pasniegšanai
Gatavošana
Viss sākas ar katlu. Te noteikti nepietiks ar mazo, bet vajadzēs vidēja (~3 litri) tilpuma.
Vēl nedaudz darba ar nazi – sīpoli jānomizo, jāsagriež ne pārāk biezos 1/4 gredzenos un ķiploki jāsakapā.
Un vēl nedaudz piepūles – ja tomāti savā sulā ir nevis jau kapātie, bet veseli – tos vai nu sagriež smalkāk vai arī ar rokām saplucina nelielos gabalos.
Sāk gatavot ar buljonu. Ja ir pašvārīts, svaigs un smaržīgs – lieliski. Ja nē – katlā lej 0.5l ūdens, uzvāra un tajā izšķīdina vistas buljona kubiņu. Kad tas ir izšķīdis, pievieno visas sastāvdaļas – spageti, tomātus, sīpolus, ķiplokus, garšvielas un zaļumus.
Katlam uzliek vāku un lielā karstumā uzvāra. Karstumu samazina līdz vidējam un ļoti bieži apmaisot karsē 10 minūtes. Vārīšanās laikā katlam jābūt nosegtam. Aptuveni pēc 10 minūtēm šķidrums būs pazudis un spageti tomātos – gatavi.
Pasniedz pārkaisot ar rīvētu sieru.
Nav komentēts