Vistas fileja ir gaļa, ko izvēlos, kad gribas ko vieglāku un bez izteiktas specifiskas gaļas garšas. Tā ir lielisks fons, uz kura izcelties piedevām, garšvielām, tajā pašā laikā nodrošinot ilūziju par gaļas klātbūtni.
Noteikti, ka tie, kas ikdienā izvēlas īstas lauku vistas, man oponētu, bet būsim godīgi – veikala vistas filejas ir ar ļoti neizteiktu vistas garšu un aromātu, tādēļ tas ir īstais gabaliņš, ko aromatizēt, garšvielot, marinēt un papildināt ar citiem produktiem.
Vistas filejas rullīši ar picas garšu
DrukātSastāvdaļas
- 3gb vistas fileja
- 3tk tomātu pasta
- 3tk pesto
- 70g cietais siers
- Picas garšvielu maisījums
- 2 ēd.k balzamiko etiķis
- 1 ēd.k. sviests
Gatavošana
Vistas filejas plakaniski sagriež uz pusēm, atstājot vienu garāko malu nepārgrieztu. Atloka ka grāmatu un izdauza ar gaļas āmuriņu.
Katru fileju parsmērē ar karoti tomātu pastas, karoti pesto, 1/3 rīvēta siera un pārkaisa ar šķipsniņu picas garšvielu.
Filejas satin rullīšos un nosien ar kulinārijas diegu.
Pannā izkausē sviestu, rullīšus no visām pusēm cep brūnus, pārliek cepeškrāsns pannā.
Uz karstās pannas, kur cepās rullīši, uzlej dažas ēdamkarotes balzāmetiķa, ātri uzvāra, un kopā ar pannas sulām parlej rullīšiem.
Cepeštrauku ievieto lidz 200C uzkarsētā krāsnī un, ik pa brīdim aplaistot ar iztecējušo šķidrumu, cep 40 minūtes.
Pirms pasniegšanas noņem diegus. Pasniedz siltus ar piedevām vai atdzesētus un sagrieztus šķēlēs kā uzkodas.
Nav komentēts