Ko atkal gatavot? Ko gatavot, ko bērni ēdīs? Labi, ka dārgais Twitter atgādināja par nagetiem. Veikala gatavos (atšķirībā no zivju pirkstiņiem, piemēram) neviens no puikām neēd. Nezinu, kas tur ir TĀDS, bet neēd un viss. Izvilku vecumveco recepti – un aiziet.
No divām kārtīgām vistas filejām sanāca pieklājīgs daudzums garšīgu nagetu. Receptē esmu pierakstījusi paniņas, bet tās, ja vien nav kāda kūka plānā, man mājās tikpat kā nekad nav. Tāpēc šoreiz marinēju skābajā krējumā, turklāt atstāju tajā uz visu dienu. Sanāca patiešām sulīgi un forši.
Vistas nageti
DrukātSastāvdaļas
- 600g vistas fileja
- 200ml paniņas
- 150-200g nesaldinātas brokastu pārslas
- sāls
- pipari
Gatavošana
Vistas fileju sagriež šķērsām veidojot divu trīs kumos izmēra gabliņus. Ievieto lēzenā bļodā un pārlej paniņas. Liek ledusskapī vai citā vēsā vietā uz 15 minūtēm. Tikmēr sasmalcina brokastu pārslas un ieber lielā traukā. Sāli un piparus sajauc atsevišķā traukā (~1tk sāls un 1/2tk malti melnie pipari).
Vistas filejai nolej liekās paniņas un sajauc ar sāls+pipari maisījumu. Sagatavo divas cepamās plātis. Ja ir pieejamas tādas, kas ir ar nepielīpošo pārklājumu, papildus taukvielas nebūs nepieciešamas. Ja ir parastās – būs jāizpūš ar non-stick aerosolu. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C.
Vistas gabaliņus pa vienam ierok sasmalcinātajās brokastu pārslās un pēc tam kārto uz pannām. Cep vidējā plauktā 13 minūtes. Izceptas atdzesē uz restes, kārto traukā un pasniedz ar kādu pikantu mērci.
Nav komentēts