Ir pieņemts kam būtu jābūt grieķu salātos – tomātiem, gurķiem, paprikai, sarkanajiem sīpoliem, melnajām olīvām, eļļas mērcei un fetas sieram. Tad nu arī manos salātos tas viss ir, bet proporcijas ir variējamas, jo tas tomēr ir gaumes jautājums, ne noteikums, cik daudz katram dārzenim būs būt. Vienīgais, kas man pašai patīk, ir likt sieru pa virsu, ne kubiciņus iemaisīt. Tad es varu nokniebt no lielajiem gabaliem, cik man gribas.
Es gan fetu nelieku, un izvēlos populāro Fitaki fetas siera izstrādājumu, kuru parasti nopērku uzreiz 500g pakā, lai arī zinu, ka diez vai to spēšu visu izlietot. Mērcei izvēlos sajaukt baziliku eļļā, ar vēl eļļu, ķiplokiem, baltvīna etiķi, cukuru un sāli. Šī man ir universāla bazilika mērce, kuru lietoju ļoti daudziem svaigajiem salātiem.
Grieķu salāti ar bazilika mērci
DrukātSastāvdaļas
- 2 saujas spinātu/rukolas mix
- 1gb lauka gurķis
- 5gb ķiršu tomātiņi
- 7 melnās olīvas
- 1/6 paprikas
- 3 šķēlītes sarkanā sīpola
- fetas/Fitaki siers
- MĒRCE
- 1tk eļļā blenderēta bazilika masa (ja nav iepriekš sagatavots, var smalki sagriezt kādas 6gb bazilika lapiņas un sajaukt ar eļļu)
- 2tk baltvīna etiķis
- 1 ēd.k. eļļa
- 1 daiviņa izspiesta ķiploka
- šķipsna sāls
- lielāka kā sāls, šķipsna cukurs
Gatavošana
Šķīvī liek salātus, pievieno šķēlēs grieztus gurķus, papriku, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un olīvas, sīpolus.
Mērces sastāvdaļas sajauc un saputo ar dakšiņu, lai kļūst viendabīga. Pārlej salātiem, sajauc.
Pasniedzot salātiem pārliek dažus siera gabalus.
Nav komentēts