It kā ķirbis ir rudens ēdiens, bet, ja dzīve (ti labs un dāsns kolēģis) Tev ziemā dod ķirbi – ņem! Garšvieloti, viegli pikanti ķirbju pirkstiņi cepeškrāsnī un klāt pavisam vienkārša skābā krējuma-laima mērce. mmmmm…
Ķirbju pirkstiņi ar krējuma-laima mērci
DrukātSastāvdaļas
- 1kg ķirbis
- 1/3tk kūpinātas paprikas pulveris
- 1tk saldās paprikas pulveris
- 1tk ķiploku pulveris
- sāls
- eļļa
- 1gb laims
- 200ml skābais krējums
- 1/2tk sāls
- 1tk cukurs
- pipari
Gatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C.
2
Ķirbi nomizo un sagriež pirksta izmēra gabaliņos.
3
Sajauc garšvielas, pārkaisa ķirbim, pārlej nedaudz eļļu, un sajauc, lai visi gabaliņi ir noklāti ar garšvielām un eļļu.
4
Gabaliņus izvieto uz cepamās plāts vienā kārtā, liek cepeškrāsnī grila režīmā un cep 10 minūtes.
5
Mērcei sajauc skābo krējumu ar rīvētu laima miziņu, laima sulu, sāli un cukuru.
Nav komentēts