Uzkodas un salāti

Ķirbju pirkstiņi ar krējuma-laima mērci

Krāsnī cepts ķirbis ar kŗejuma un laima mērci

It kā ķirbis ir rudens ēdiens, bet, ja dzīve (ti labs un dāsns kolēģis) Tev ziemā dod ķirbi – ņem! Garšvieloti, viegli pikanti ķirbju pirkstiņi cepeškrāsnī un klāt pavisam vienkārša skābā krējuma-laima mērce. mmmmm…

Ķirbju pirkstiņi ar krējuma-laima mērci

Ķirbju pirkstiņi ar krējuma-laima mērci

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 1kg ķirbis
  • 1/3tk kūpinātas paprikas pulveris
  • 1tk saldās paprikas pulveris
  • 1tk ķiploku pulveris
  • sāls
  • eļļa
  • 1gb laims
  • 200ml skābais krējums
  • 1/2tk sāls
  • 1tk cukurs
  • pipari

Gatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C.

2

Ķirbi nomizo un sagriež pirksta izmēra gabaliņos.

3

Sajauc garšvielas, pārkaisa ķirbim, pārlej nedaudz eļļu, un sajauc, lai visi gabaliņi ir noklāti ar garšvielām un eļļu.

4

Gabaliņus izvieto uz cepamās plāts vienā kārtā, liek cepeškrāsnī grila režīmā un cep 10 minūtes.

5

Mērcei sajauc skābo krējumu ar rīvētu laima miziņu, laima sulu, sāli un cukuru.

Ķirbju pirkstiņi ar krējuma-laima mērci

Ķirbju pirkstiņi ar krējuma-laima mērci

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt