Tirgū ir sāksies cīņa par vietu. Vēl nav beigušās rudens veltes, kas jau apgraizītas aizņem daļu no tirdzniecības stendiem, kad jau tās grib izspiest pavasara svaigums – redīsi, lakši, vietējie gurķi un dažādi zaļumi. Tā gluži netīšām man mājās nonāca dažas buntītes redīsu.
Redīsi mani vilina ar košo krāsu salikumu – apaļīgās rozā galviņas un spēcīgi zaļie laksti. Es neesmu eko cilvēks, tāpēc pat neapsveru domu, ka varētu uzturā lietot to lapas (it īpaši nezināmas izcelsmes redīsiem), bet tās tik skaisti izceļ krāsu, ka gribētos to atkārtot savā šķīvī. Īsts pavasara svaigums!
Redīsu-gurķu salāti ar jogurta mērci
DrukātSastāvdaļas
- 200g redīsi,
- 200g svaigs gurķis,
- 100g baltais bezpiedevu jogurts,
- 1ēd.k. olīveļļa,
- 1 liela daiviņa ķiploks,
- 1/2tk zaļie pipargraudi,
- 1/4tk melnie pipargraudi,
- sāls
Gatavošana
Redīsus nomazgā un sagriež plānās, puscaurspīdīgās šķēlītēs. To pašu izdara ar gurķi. Sajauc traukā.
Mērcei sakapā ķiploku, piestā saberž piparus. Sajauc jogurtu, eļļu, ķiploku un piparus. Pievieno sāli pēc pašu vēlmes.
Mērci pārej salātiem, vienmērīgi sajauc, un 15 minūtes atstāj vēsumā, lai garšas sajaucas.
Piezīmes
Brīnišķīgi viegli, patīkami svaigi salāti, kas papildinās gan gaļas ēdienus, gan brokastu maizītes. Ķiploks ir jūtams tikai mazliet, šādā kombinācijā tas dod patīkamu pikantumu, bet nav ass.
Nav komentēts