Kūkas un cepumi/ Uzkodas un salāti

Spinātu un brinzas pīrādziņi

Pirktajiem spinātu pīrādziņiem ir daži mīnusi – maz pildījuma, mīkla šķiet “miltaina” un par daudz, pats pildījums reizēm liek izmest visu pīrādziņu. Pašam mājās tādu kā garšo uzcept nav tik sarežģīti.

Šie būs sāļi, bagātīgi pildīti, ar mazu plānu mīklas slāni. Jau gadiem izmantoju saldēto kārtaino mīklu “Tešla”, kas nekad nav pievīlusi. Varētu šķist, ka ķiploku ir par daudz, bet viena neliela galviņa būs tieši laikā.

No dotajiem daudzumiem sanāk 15-18 pīrādziņi

Spinātu pīrādziņi

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 5-6 plāksnes saldētas kārtainās mīklas
  • 400g saldētu sasmalcinātu spinātu
  • 1 galviņa ķiploku
  • 200g brinzas
  • 1/3 tk rīvēta muskatrieksta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd.k. sviests
  • 1ola + 1 olas baltums pārsmērēšanai

Gatavošana

1

Izliek atlaidināties mīklu. Tikmēr gatavo pildījumu. Pannā izkausē sviestu, tajā liek nedaudz atlaidinātus spinātus, ar lāpstiņu izspaida un pasautē 5 minūtes, kamēr tie veido viendabīgu “putriņu”. Ja spināti nav bijuši kārtīgi sasmalcināti, šajā posmā izlasa ārā visus kātus un citas garās daļas, jo ēdot tās stiepsies līdzi.

2

Spinātu masai pievieno muskatriekstu, caur spiedi saspiestus ķiplokus. Visu cep vēl pāris minūtes līdz iztvaikojies liekais šķidrums (spinātu masā izveidojot bedrīti līdz pannas dibenam, tā nepiepildās ar šķidrumu).

3

Visu pārliek bļodā, pierīvē brinzu, piejauc olas dzeltenumu. Nogaršo sāls daudzumu, jo daži sieri, kas tiek tirgoti kā brinza, nav ļoti sāļi. Ja nepieciešams, pievieno.

4

Atlaidinātās mīklas plāksnes izrullē plānos (~1mm) taisnstūros. Plāksni pārgriež šķērsām 3 vienādos taisnstūros. To vienā pusē veic dažus iegriezumus. Uz neiegrieztās puses liek karoti pildījuma, pārloka pāri otru pusi, aizspiež maliņas.

5

Pīrādziņus kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts, pārziež ar sakultu olu un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep līdz pīrādziņi ir kļuvuši zeltaini, aptuveni 15 minūtes.

Find us on Facebook

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt