Pirms kāda laika visi dziedāja slavas dziesmām Rimi nopērkamajiem pokijiem- esot ļoti labi, veselīgi un par to cenu lieliski. Varbūt, tomēr man degustācija pārāk daudz prieka nesagādāja. Tā kā koncepts ēdienam man patīk, veicu izpēti un mājās pagatavoju savu versiju. Pavisam cita lieta!
Vienkāršā poke bļoda jeb pokijs
DrukātSastāvdaļas
- 250g suši rīsi
- Rīsu marinādei: 100ml rīsu etiķis, 1tk sāls, 1ēdk cukurs
- 300g laša fileja bez ādas
- 1gb avokado
- 1gb burkāns
- 1gb svaigais gurķis
- 2gb lieli redīsi
- sojas pupiņas (pēc izvēles, ja garšo)
- grauzdētas sezama sēklas
- Mērcei: 2ēdk sojas mērce, 1ēdk rīsu etiķis (parastais, ne suši), 1ēdk sezama eļļa, 1ēdk srirača mērce, 1ēdk kļavu sīrups (principā jebkas salds un sīrupaini līstošs), 1 divreiz izspiesta ķiploka daiviņa, 1tk līdz putriņai rīvēts ingvers
Gatavošana
Katliņā sajauc visas sastāvdaļas un uzvāra marinādi rīsiem.
Rīsus vāra atbilstoši norādījumiem uz paciņas, kad gatavi, uzreiz pārlej ar marinādi. Samaisa un atdzesē.
Sagriež lasi kumosa lieluma gabaliņos.
Sajauc mērces sastāvdaļas, pusi pārlej lasim, samaisa.
Kamēr lasis marinējas, nomizo un sagriež gurķus un redīsus (salmiņos), avokado (šķēlītēs vai kubiciņos). Uz sausas pannas uzber sezama sēkliņas un ātri apgrauzdē.
Gatavo bļodu - apakšā liek rīsus, virsū sektoros izkārto pārējās sastāvdaļas, pārkaisa sezama sēkliņas. Pasniedz ar atlikušo mērci.
Nav komentēts